Afbeelding Gevelelementen Afbeelding Gevelelementen Afbeelding Gevelelementen

Op een hoekperceel dat uitkijkt op het nieuwe Antwerpse gerechtsgebouw realiseerde META architectuurbureau een project met gemengde functies (kantoren, appartementen, handel). 
De gevel bestaat uit een stapeling van identieke geprefabriceerde kaders van wit beton. De kaders worden ingevuld met verdiepingshoge ramen die de verschillende bouwlagen maximaal voorzien van natuurlijk daglicht. Op de hoek worden de raamprofielen losgekoppeld van de betonnen kaders waardoor inpandige dakterrassen ontstaan die door de verdiepingshoge vouwramen een verlenging vormen van de leefruimte. De kleine overkraging vormt een accent, de hoek waardig. 

Door de ruwbouw op een doorgedreven manier te concipiëren en te detailleren kan deze als afbouw worden ingezet. Deze strategie leidt tot een lager gebruik aan materialen en een grotere aanpasbaarheid en duurzaamheid. 

Architect

META architectuurbureau

Plaats uitvoering

Montignystraat 25 - 2018 Antwerpen

Geleverde elementen

Gevelelementen